Home>Pieniądze i biznes>Prowadzenie restauracji – jaki wpływ na smak potraw ma jakość zakupionych produktów?

Prowadzenie restauracji – jaki wpływ na smak potraw ma jakość zakupionych produktów?

Wiele początkujących firm gastronomicznych czy cateringowych zastanawia się nad doborem odpowiednich produktów dla swojego biznesu. Część z nich ulega złudnemu myśleniu – czym taniej zakupię, tym zyski dla mnie będą większe. Nic bardziej mylnego. Nie warto oszczędzać na najważniejszych składnikach naszego biznesu, na których to będzie się opierała przyszłość istnienia firmy. 

Mniejszy koszt, większy zysk

Jak już zostało wcześniej wspomniane, najgorszym możliwym błędem, jaki popełniają właściciele restauracji, lokali gastronomicznych czy firm cateringowych, jest oszczędność na produktach żywnościowych. Niestety nie jest to dobry pomysł. Produkty zakupione po znacznych przecenach, nie od sprawdzonych dostawców, często okazują się nieświeże, pozbawione już naturalnych witamin. Zwykle takie produkty są sztucznie nawożone, zawierają dużo substancji, które mogą być wręcz szkodliwe dla człowieka w dużej ilości, a dodatkowo zabijają naturalny smak i aromat danego produktu. Produkty świeże, polecane przez sprawdzonych dostawców, którzy posiadają nieposzlakowane opinie z pewnością przyniosą dużo korzyści. Niezwykle istotną kwestią jest również sposób przechowywania danych produktów w odpowiednich chłodniach, co ma także znaczny wpływ na jakość produktów. Przykładem takiego dostawcy może być firma, którą znajdziemy pod adresem http://www.warzywa-gacek.pl/oferta-dla-gastronomii – dba ona o te niezwykle ważne elementy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziewiętnaście + dwadzieścia =